Saga börjar på college

Förra veckan började ett nytt skolår här i Namibia. Till skillnad från hemma börjar första terminen hät i mitten av januari. Sedan har man tre terminer och skolåret slutar i månadsskiftet november/december.

För Saga tjuvstartade året tisdagen den 17:e. Hon börjar ju college i år och även om det är på samma skola så är det separata skolbyggnader en bit ifrån den gamla. Som nybörjare på college bjuds man på frukost tillsammans med föräldrarna. Saga hade “civila” kläder och möttes av sina äldre college-kamrater som var klädda i skolans uniform. Först “inskrivning”…

Alla nya elever fick en namnlapp…

Angel och Saga

Efter inskrivningen var det samling en bit upp. Här var det framdukat stor frukost men först var det dags för ledaren för college, Irmgard Haacke att välkomna elever och föräldrar samt presentera skolans lärare.

Irmgaard Haaceke står här till vänster och till höger om henne står St Georges rektor, Riette Hanekom, som sedan fick ordet och talade om skolans ambitioner och elevsyn. Hon berättade också om sin syn på ledarskap och om hur viktigt det är att man hjälps åt och tar hand om varandra.

Därefter åt vi alltså frukost och fick möjlighet att tala med några av lärarna och med föräldrarna. Sedan var det hög tid för eleverna att börja sina aktiviteter.

College är byggd kring ett slags “torg” med solskydd i mitten. Här samlades “nybörjarna” (Saga till vänster i bilden) medan de äldre eleverna kom in (från höger) beväpnade med rejäla vattenpistoler/gevär… (Hanna syns längst ner i bild.)

Så började den “nollning” som håller på i en dryg vecka. Med hjälp av vattenstrålar “jagades” de nya uppför trapporna…

…strängt tillsagda att inte släppa taget om den kamrat man höll i handen. Den kille Saga höll släppte visst taget ett tag vilket ledde till att Saga “bestraffades” med rejäl vattenstråle i huvudet.

Sedan vidtog diverse aktiviteter och lekar med syftet att introducera alla till varandra och till skolans område och lokaler. Det verkar vara en trevligt upplagd “nollning” på lagom nivå. Fast det återstår ju några dagar…

Share Button
This entry was posted in Allt / everything, Familjeliv, På svenska. Bookmark the permalink.

One Response to Saga börjar på college

  1. Lycka till på collage, Saga!
    Hoppas “nollningen” är ok – vi läser om era äventyr med stort intresse.
    Hälsningar 5-6 Dykaren/Montessori och Siv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.