Förra året lämnade vi Windhoek för att fira jul på Wabi lodge.
I år stannar vi hemma och tänkte fira svensk jul så gott det nu går. Glögg blev det redan till Lucia. Den smakar bra men känslan är inte riktigt den samma när det är 30 grader varmt ute.
Två duktiga bakerskor finns i huset så igår…
…blev det pepparkaksbak. Enda formarna vi hittade var stjärnor och en vinflaska fick duga som brödkavel…
…och de som inte blev brända smakade fint!
Lillejulafton började med febrilt hackande av rödbetor, ättiksgurka, lök och äpple. Sedan innan hade jag “rullat” skånsk senap så…
…ett par knäckemackor med skinka och himmagjord skånsk senap och rödbetssallad smakade fint. Urbocken är bryggd i Windhoek!
De duktiga bakerskorna kämpade på med nästa projekt;
Ett riktigt fint pepparkakshus med kreativt skapade granar i ett snölandskap.
Idag tjuvstartade vi julfirandet med att bjuda in grannarna på “svensk jul”.
Ett hyfsat litet julbord blev det; Glögg med pepparkakor som entré, två sorters (tysk) sill, ägg med “Kalles”, salami, kokt skinka med senap och rödbetssallad, prinskorvar och köttbullar. Och så lite annat…
Inte illa som generalrepetition. Imorgon blir det på riktigt men bara med familjen.
Hej pappa! God Jul
God Jul älskling!
Vad kreativa och duktiga ni är! Det ser jättemysigt och juligt ut, värmen syns bara på era tunna kläder. GOD JUL!
Tack! God Jul!
Pingback: Vardag och fest – 2011 och 2012 | Namibia