Åter till N/a’an ku sê

För nästan fyra månader sedan besökte jag N/a’an ku sê. Förra helgen var det dags igen – denna gång med familjen och i egen bil.

Vi började med att äta lunch under detta vackra tak. Åter en riktigt fin buffé med många goda rätter att välja bland. Enligt hemsidan har kökschefen Rhona Strauss lagat mat åt Nelson Mandela, REM, The Corrs, Tony Blair. Och till den listan kan man nu lägga Saga och Hanna…

Hade det inte varit så långt (en dryg timmes bilfärd från Windhoek) hade jag åkt hit ofta bara för den goda maten och den härliga miljön. Man mår helt enkelt rätt bra här…

Det är inte helt billigt men alla intäkter går direkt till N/a’an ku sê arbete  med att bevara naturliv och stödja San-folket, så det känns bra att betala här.

Marlice van Vuuren startade “N/a’an ku sê Lodge & Wildlife Sanctuary” för bara fyra år sedan, tillsammans med sin man, en vän som är apotekare samt en holländare som varit huvudsponsor.

På N/a’an ku sê tar man emot skadade och föräldralösa djur. När det är möjligt försöker man återföra djuren till ett liv i frihet men många djur får stanna på N/a’an ku sê.

En viktig del av arbetet på N/a’an ku sê är att stötta ett antal Bushmen familjer. Man ger dem bostäder och anställning. Här får de också gratis läkarvård och utbildning. På N/a’an ku sê bor och arbetar över tjugo bushman-familjer.

 

Share Button
This entry was posted in Allt / everything, På svenska, Turist. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.