Jakten på det försvunna certet…

Ikväll visar TV5 “Jakten på den försvunna skatten”. Tror faktiskt jag ska se den…

Det fick mig i alla fall att tänka på min egen jakt på mitt försvunna cert. Jag har haft såväl segel- som motorcert fast båda är utgångna. Inför Namibiaäventyret dök tanken upp – tänk att få flyga där!

Första steget blev en repititionsflygning. Den gjorde jag fredag 18 februari. Det var första gången jag spakade sedan 2004. Dessutom skedde det i en Pa28 Cherokee, som  jag inte flugit sedan 1991! Lite förvånande visade det sig att vara lite som att cykla. Har man en gång lärt sig så sitter det.

Andra steget var en s.k. “skill test”. Med gamle kollegan och vännen Olof Bertilsson gjorde jag idag en flygning. Den här gången i en Pa28 som inte riktigt liknade det jag flugit innan. De flesta knapparna satt på andra ställen… Och efter en timme skrev Olof “u.a.” i protokollet!

Som FL har jag en giltig “Medical Class 3”, men som pilot behöver jag en “Class 2”. Jag som nyss gjorde världens undersökning för ICAO-godkännande! Får väl diskutera med Transportstyrelsen imorgon. Med lite tur faller allt på plats dessa sista dagar i hemlandet. Kanske, kanske får jag sitta vid spakarna med Namibia under mig…

Share Button
This entry was posted in Allt / everything, På svenska. Bookmark the permalink.

3 Responses to Jakten på det försvunna certet…

  1. Anders says:

    Enligt TS måste jag alltså ha en Class 2… Har bokat en tid på tisdag efter lunch. Måste hinna hem sen och vara på tåget 14:45. Inte stora marginaler…

  2. Anders says:

    Fick ny tid måndag. Känns bättre…

  3. Anders says:

    Nu verkar allt vara iordning. Jag skickar in ansökan idag och hoppas att ett nytt cert tillsammans med en saftig räkning kommer snart…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.